Testamente

I forbindelse med et hussalg- eller køb, kan det være en god idé at overveje at oprette et testamente, eller ændre i et allerede gældende testamente.

Netbolig har stor erfaring med at udfærdige testamenter, og vi sætter en stor ære i at give rådgivning af høj kvalitet tilpasset den enkelte kundes behov.

Med et testamente får du indflydelse på, hvad der skal ske med din arv, når du selv er gået bort. Et testamente er udtryk for både ansvarlighed, men også for betænksomhed over for dine pårørende.

Alt efter hvor du står i dit liv, kan der være forskellige grunde til at oprette et testamente. Herunder har vi nævnt nogle forskellige muligheder:

Forældrekøb
Uanset om I har et eller flere børn, er der god grund til at overveje, hvordan arven efter jer skal fordeles. Et testamente giver bl.a. mulighed for at arven fordeles skævt, eller for at forældrekøbet fx er et arveforskud til en af jeres arvinger.

Kærester/samlevende (Ugifte)
Har dig og din kæreste købt hus sammen? Husk, at når I ikke er gift, så er det dine søskende eller forældre, der arver efter dig – ikke din kæreste! I tilfælde af at en af jer afgår ved døden, kan den efterladte blive nødt til at sælge jeres netop indkøbte ejendom, for at arven kan udbetales til den afdødes søskende. Et testamente giver jer mulighed for at sikre hinanden bedre.

Ægtefæller
Når I er gift, arver I efter hinanden. Et testamente kan dog sikre jer endnu bedre, ligesom et testamente også giver jer indflydelse på hvordan arven efter jer skal fordeles.

Børn
Har I små børn, kan I overveje at lave et børnetestamente, der kan bestemme forskellige forhold omkring børnene, hvis I begge skulle afgå ved døden. Blandt andet indflydelse på, hvem der skal have forældremyndigheden over børnene.
Hvis I har sammenbragte børn fra tidligere forhold, er det også en god idé at oprette et testamente, og tage stilling til de muligheder og begrænsninger der er, når der både er vores, dine og mine børn.

Senior
Er der nogen børn, der skal arve mere eller mindre end andre? Ønsker du at fx børnebørn, andre slægtninge eller venner skal arve efter dig? Ønsker du at nogen efterladte skal arve særlige aktiver som fx et hus, en båd eller nogle særlige smykker? Et testamente giver mange muligheder for at fordele arven som du ønsker, ligesom du fx også kan sørge for at arven bliver i den nærmeste familie, ved at bestemme at arven skal være særeje.
 
Alle testamenter er forskellige, og vi vil med glæde rådgive om netop dine muligheder ud fra dine behov.

Vi afholder altid et afklarende møde med kunden først. Så gennemgår vi testamentet sammen med kunden og tilretter, hvis det er nødvendigt. Vi sørger for de praktiske ting, i forhold til registreringen af testamentet.

 
Hanne Rose Andersen-Aagaard

Chefjurist

Mobil nummer: (+299)369195

hanne@netbolig.gl

Skriv til Hanne Rose Andersen-Aagaard